NEWSLETTER SIGN-UP
Follow this linkSOCIAL MEDIA:

 Facebook

 InstagramDE STØTTER OS - TAK!

 


 


 

 

 

 

Other supporters >

 


PRESSEMEDDELELSE TORSDAG 1. DECEMBER 2016:

Jazzhus Montmartre hyrer stjernepianist som ny musikchef

Svenskeren Jan Lundgren tiltræder posten som kunstnerisk leder


KØBENHAVN, 1. DECEMBER 2016 – Danmarks legendariske kulturinstitution Jazzhus Montmartre i København hyrer en af Sveriges største jazzpianister Jan Lundgren, der i forvejen er chef for Ystad Jazzfestival, som ny musikchef med det formål at styrke det kunstneriske niveau for huset, der har sat Danmark på jazzens verdenskort siden 1959.

Den nye musikchef Jan Lundgren glæder sig til at løfte Montmartre til nye højder kunstnerisk:

- Montmartre har en stolt tradition og et fantastisk publikum. Jazz-elskere fra hele verden kommer rejsende til for at opleve de hellige haller, hvor nogle af verdens største jazz-stjerner som Dexter Gordon og Ben Webster nærmest boede i flere årtier, og hvor en hel generation af store danske kunstnere som Niels Henning Ørsted Pedersen og Palle Mikkelborg trådte deres musikalske barnesko. Jeg er ydmyg overfor opgaven, glæder mig og har store kunstneriske ambitioner samtidig med et ønske om at udklække fremtidens stjerner fra dene legendariske scene, siger Jan Lungren.

Press photos of Jan Lundgren: LINK

Newly released video with Jan Lundgren: https://vimeo.com/193861684 

 

PRESSEMEDDELELSE, TIRSDAG DEN 2-2-16:

Dansk jazzklub udnævnes til en af Europas bedste af britisk avis

Jazzhus Montmartre hædres af den kritiske britiske avis The Guardian

KØBENHAVN (2. februar 2016) – Kun en uge efter den toneangivende britiske avis kastede kritisk lys på Danmark med en satiretegning af Lars Løkke Rasmussen i nazi-kostume, er Danmark igen i søgelyset i avisen. Men denne gang med hædrende omtale idet Danmark hædres for at huse en af Europas absolut bedste jazzklubber, Jazzhus Montmartre i København.

- Danmarks hovedstad har flere jazzklubber som er med til fastholde byens ry som et jazz-paradis, skriver The Guardian men fremhæver Jazzhus Montmartre som den førende i en artikel, som kårer Europas ti bedste jazzklubber, der er værd at rejse efter.

- Danmarks jazz-ry blev vundet I 1960erne, da hjemmefødte verdensklassestjerner så som bassisten Niels Henning Ørsted Pedersen dukkede op. Efterfølgende flyttede amerikanske stjerner som Coleman Hawkins, Dexter Gordon og Ben Webster til Copenhagen som indbyggere – sorte musikere der var kørt ned af den måde de blev behandlet på hjemme, og charmeret af den varme de mødte hos det skandinaviske publikum, forklarer The Guardian med henvisning til Jazzhus Montmartres rolle som hjem for alle stjernerne i 60’erne og 70’erne.

Guardian bemærker endvidere, at Montmartre bor I en smuk gulstens bygning med store vindier midt I København og anbefaler sine læsere at booke i god tid, da der ofte er fulde huse.

- VI er stolte og meget ydmyge over kåringen. Et stort hold af ildsjæle og frivillige har gennem de seneste seks år kæmpet for at holde Montmartre kørende. Et skulderklap som dette betyder rigtig meget for os alle og er med til at øge begejstringen i huset. Guardian er kendt som en af de mest kræsne og kritiske aviser, og vi er ikke mindst stolte over at kunne bidrage til et positivt indtryk af Danmark oven på de seneste ugers meget kritiske omtale. Vi ranker ryggen over at blive nævnt i flæng med stolte danske institutioner som Noma,Tivoli og Louisiana, siger Montmartres medstifter og direktør Rune Bech.

Montmartres livssigtige støtte fra Københavns Kommune udløber ved årsskiftet. Og Rune Bech håber, at den hædrende omtale kan være med til at fastholde opbakningen fra politikere og fonde til at holde hånden under Montmartre, også i 2017 og årene fremover: 

- Vi håber inderligt, at Montmartres kan fortsætte også næste år og indgår i de kommende måneder i et konstruktv dialog med politikere og fonde, tilføjer Rune Bech. 

- Vi glæder os over støtten ude i verden som et tegn på, hvilken stor rolle Montmartre spillede i sin første æra fra 1959 til 1995. Opbakningen forpligter os til at fastholde Montmartre som et unikt sted med store navne og store talenter med støtte fra både Københavns kommune, kunstrådets musikudvalg og de syv store fonde, som vi har alt at takke for, at vi stadig er her, fortsætter Rune Bech.

Se artiklen i dagens udgave af The Guardian her: http://www.theguardian.com/travel/2016/feb/02/10-best-jazz-clubs-europe-paris-berlin-madrid-prague

Baggrund om Jazzhus Montmartre

Jazzhus Montmartes historie:
- Jazzhus Montmartre var i årtier en af verdens absolut førende jazzscener (først i Store Regnegade til 1976 og siden i Nørregade til 1995).
- Store stjerner som Dexter Gordon, Ben Webster, Stan Getz, Kenny Drew og mange andre flyttede deres liv til København i 60’erne og 70’erne på grund af Montmartre og gjorde stedet til et kraftcenter for jazz på internationalt plan.
- En hel generation af danske jazz-musikere blev uddannet på Jazzhus Montmartre af de amerikanske stjerner, bl.a. Niels-Henning Ørsted Pedersen, Alex Riel og Palle Mikkelborg.
Det nye Jazzhus Montmartre:
- I maj 2010 genåbnede Jazzhus Montmartre på den originale adresse i Store Regnegade 19A i København.
- Jazzhus Montmartre er etableret som en non-profit fond, og er overvejende drevet af frivillig arbejdskraft af kærlighed til stedets historie og jazzen.
- Kunstnerisk er linien kompromisløs med topnavne og toptalenter fra ind- og navnlig udland.
- Iværksætteren og mediemanden Rune Bech bag bl.a. NetDoktor har finansieret opstarten, og siden er Montmartre blevet bevilget støtte fra Københavns Kommune, Kunstrådet og en række fonde, bl.a.:
o Det Obelske Familiefond
o A P Møllers Fond
o Nordea Fonden
o Oticon Fonden
o Becket Fonden
o Bikubenfonden
o Realdania


 

PRESS RELEASE, MARCH 12, 2012: 

Jazzhus Montmartre presents new 102 m2 large art decoration on the club's  ceiling by artist Asmund Havsteen-Mikkelsen

Read more (in Danish) >

Berlin based Danish artist Asmund Havsteen-Mikkelsen (Photo: Torben Christensen)

 


JAZZ SPECIAL, August 11, 2011: 

Interview with Montmartre co-founder and CEO Rune Bech

 Click here to read as PDF (in Danish) >

Read here as a web page (in Danish) >

Montmartre CEO Rune Bech (Photo: Gorm Vallentin)

 Press Release, June 30, 2011:

Support for Jazzhus Montmartre from seven trust funds

Ambitious development plan for Jazzhus Montmartre gets funding from seven trust funds and Copenhagen City Council. Read more (in Danish) >

Montmartre chairman Michael Christiansen (Photo: Torben Christensen) 

POLITIKEN, May 5, 2011: 

Interview with Montmartre co-founder Rune Bech


 Click here to read as PDF (in Danish) > | Read here in web format (in Danish) >

 


 

NEW YORK TIMES:

Rebirth of cool - 36 hours in Copenhagen

http://travel.nytimes.com/2010/07/11/travel/11hours.html


 

Logo and photos download

Montmartre logos (zipped package, low res and high res) Download here (ZIP file) >

Montmartre press photos to FREE MEDIA USE (zipped package, high res), Photo Credit: Massimo Fiorentino Download here (ZIP file) >

 


 

Accreditation policy for media

Due to the restricted number of seats at Jazzhus Montmartre media representatives are kindly asked to apply for accreditation in advance if looking for complementary access. Please mail requests at least two days in advance to info(a)jazzhusmontmartre.dk stating name, organization and purpose. Thanks for your understanding and cooperation.


    ↑ Back to Top