top of page

KONCERT
SAMARBEJDER

På Jazzhus Montmartre formidles jazzens univers og historie i en sammenhæng, der gør den nutidig og relevant i forhold til den tid, vi lever i. Vores små, intime rammer, giver en særlig intensitet og autenticitet i oplevelsen.

Vores særlige rammer efterspørges mere og mere i disse år. Det sker som modspil til den øgede digitalisering og stigende fremmedgørelse, som mange oplever i en mere og mere individualiseret og digital verden. Vores rammer har dog også en begrænsning pga størrelsen.  Montmartre samarbejder derfor med forskellige partnere om koncerter på andre lokationer end lokalerne i St. Regnegade.

 

Da vores eget lokale kun kan rumme 86-110 koncertgæster, indgår vi samarbejder med andre som har lokaler, der egner sig til flere gæster og samtidig kan bibeholde en høj kvalitet i koncertlyden. Vi vil ligeledes indgå samarbejde omkring koncerter uden for hovedstadsområdet, så jazzen også formidles lokalt i andre regioner.

 

Montmartre afholder derfor koncerter i samarbejde med:

 

  • Herslev Bryghus, som ligger i Herslev, Roskilde Kommune. Her er både større udendørs koncerter med en kapacitet på op til 200 gæster og mindre indendørs koncerter kombineret med middag, hvor kapaciteten er 100 gæster.​

 

  • Rundetårns Bibliotekssal, som har plads til 150 siddende gæster og derfor er en oplagt partner til mellemstore koncerter. Den unikke sal taler også godt ind i det vi gerne vil formidle i forbindelse med en musikoplevelse, herunder de særlige akustiske forhold i den smukke sal.

 

Derudover arbejder vi på at øge forståelsen af jazzmusikken ved at afholde workshops og undervisningsforløb med børn og unge og deres uddannelsesinstitutioner. På den måde bliver præsenteres en ny generation for jazzmusikken i relevante rammer, hvor fokus er på både musikoplevelsen, det historiske og en musikalsk bearbejdning:

  • Daginstitutioner, hvor musikerne tager ud til den enkelte institution og formidler jazzmusikken i et særligt egnet format – uden at tale ned til børnenes kunstneriske sans.

 

  • Uddannelsesinstitutioner, hvor vi samarbejder med især musiklærere på gymnasier mv. Her tilstræbes det, at musikerne bliver en del af et undervisningsforløb, hvor de sammen med de studerende arbejder med jazzens forskellige udtryk. Forløbet afsluttes med en koncert i Jazzhus Montmartres lokaler i Store Regnegade.

 

  • Workshops for børn og familier, hvor børnene præsenteres for jazzmusikken. Alt for få børn oplever den levende musik, og vi ønsker at børn oplever det indtryk og den særlig effekt, musik har på sanserne. Vi vil have aktiviteter i egne lokaler, men også i daginstitutionerne i samarbejde med dem og jazzmusikerne.

Vi samarbejder selvsagt også med JazzDanmark, hvor vi bl.a. udvælger deltager og afholder Jazzkonkurrencens finale i Jazzhus Montmartre. Læs mere her

bottom of page