top of page

COLLABS

Kat Jarby

Sean-Poul de  Fré Grees

Malene Kjærgaard

Thomas Fonnesbæk

Niels Christensen

Johan Klinkvort

Jesper Lemke

Montmartres gæstekuratorer

Et vigtigt element i Jazzhus Montmartres nye strategi er at bruge gæstekuratorer. 

 

Derfor har vores direktør, Eva Rehling, inviteret en række dygtige gæstekuratorer, som skal medvirke til et dynamisk og nytænkende program, hvor der bl.a. vises nye formater og skabes projekter for børn og unge. Fælles for vores gæstekuratorer er deres meget store og forskellige viden om jazz og dens udvikling. Sammen med deres unikke netværk, skaber vi nye koncertoplevelser, som viser jazzens alsidighed retter sig mod forskellige målgrupper.Kat Jarby – nye formater

 

Kat Jarby (Kaja Management) er manager, projektleder og markedsføringsspecialist. Hun arbejder med nogle af de førende danske kunstnere og bands inden for den eksperimenterende musik og udvikler projekter, der går på tværs af genrer og kunstformater. Som gæstekurator på Jazzhus Montmartre vægter hun derfor kunstnere, der bevæger sig udover den traditionelle jazzgenre, og måske endda bryder med den. For hvad er jazz egentlig anno 2024?

 

 

Sean-Poul de Fré Gress – nye formater

 

Sean-Poul har mange års erfaring som artist manager, koncertarrangør og booking agent gennem sit firma, Ohwell Music. Han har samarbejdet med et imponerende udvalg af talentfulde kunstnere, herunder Astrid Engberg, Athletic Progression, Julie Pavon, Josephin Bovién og mange flere. Sean-Poul har også koordineret og afholdt en række mindeværdige koncerter med internationalt anerkendte kunstnere som Dj Krush fra Japan, Azymuth fra Brasilien, Marcos Valle fra Brasilien, Nyokabi Kariuki fra Kenya, The Gaslamp Killer (US) og flere andre.

Desuden er Sean-Poul en af initiativtagerne bag det innovative projekt, Nebula, der sigter mod at skabe kunstneriske møder og nedbryde skellet mellem musikgenrer. Han har også været en aktiv deltager i panelevents, hvor han har diskuteret jazzmusikkens landskab og betydningen af dansk musik på internationalt plan. Udover alt dette dedikerer han tid og ekspertise til at arbejde med unge talenter i Rap Akademiet, som er en del af Aarhus Kommunes musikinitiativer.

 

 

Malene Kjærgaard – børn og familier
 

Malene er hovedkomponist og tekstforfatter bag Musiksanseriet, som vandt ’Børnejazzprisen’ til DMA Jazz i 2023. Malene har tidligere fået Carl Prisen i 2021 som årets børnekomponist og vandt også DMA i børnejazz i 2020.

Hun underviser og uddanner børn, voksne og fagpersonale i sang, rytmik og musik. Malene er uddannet sanger oh autoriseret Vocal Coach fra Complete Vocal Institute. Desuden er hun uddannet af Bobby McFerrin og Rhiannon i circlesongs og vocal improvisation.  Hun er også gøsselpædagog og har derudover taget Lotte Kærsås 1 årige efteruddannelse i Leg, Musik og Bevægelse for 0-9 årige på Rytmisk Musikkonservatorium.

Når Malene ikke synger for børn, synger og optræder hun for voksne rundt om i verden.

 
 

Niels Christensen – større internationale artister og formater

Siden 1976 har Niels været involveret i stort set alle de arbejdsområder, der findes i jazzens verden, og har et solidt kontaktnetværk til såvel danske som internationale musikere og agenturer. 

Han er tidligere musikalsk leder af spillestedet Montmartre i Nørregade, og bookede toppen af jazzen – såvel danske som internationale musikere. Han har efterfølgende skabt koncertserier under Copenhagen Jazz Festival, været jazzkurator på Kulturværftet i Helsingør, og været tilknyttet Dunkers Kulturhus i Helsingborg.

Han er fortsat tourmanager for internationale musikere, har produceret et hav af plader, laver jævnligt udsendelser til Radio Jazz og er anmelderredaktør og skribent ved tidsskriftet Jazz Special.


 

Super Bad Disco – nye formater

Super Bad Disco er et pladeselskab og DJ-kollektiv med rødder i København og Berlin. De er bannerførere for den moderne beat-drevne jazz, der lader sig inspirere af blandt andet instrumental hiphop og elektronisk musik såvel som mere klassisk - især fusionsbaseret - jazz.

SBD har blandt andet udgivet Athletic Progression, Yellow Spoon, Clapper og Akton ft. Terkel Nørgaard, foruden en række instrumentale hiphop-projekter. Selskabet drives af Jesper Lemke og Johan Klinkvort - sidstnævnte er selv en anerkendt producer under aliasset Shatter Hands, mens Jesper er en af Københavns mest aktive klub-DJs.

Thomas Fonnesbæk - projekter med unge musikinteresserede og uddannelsesteder

Tekst følger snarest

Anker 1
bottom of page